Promjene se događaju, htjeli mi to ili ne

Promjene se događaju, htjeli mi to ili ne, a što im se više budemo odupirali, to će život biti teži. No stvari uvijek možemo uzeti u svoje ruke. Možemo preduhitriti promjenu i sami donijeti odluku želimo li nešto mijenjati ili ne.Bez straha.Uvijek je bolja ona promjena na koju se svjesno odlučimo nego ona koja nam je nametnuta. Naravno, životne krize ne ulaze u tu kategoriju, ali i u takvim trenucima možemo odlučiti kako ćemo reagirati.“Kao odrasli ponekad mislimo da je zabranjeno sanjati i da se ništa od zamišljenog ne može ostvariti.”U zadnje vrijeme često možemo čuti “Izađite iz zone ugode i sigurnosti” jer tada se život mijenja nabolje. Koje si sve prilike možete stvoriti kako biste živjeli sretnije i ispunjenije, pročitajte u nastavku.

1. PRONAĐITE SMISAO – Razmislite što vam je i zašto važno u životu. Što vas usrećuje, imate li neke snove, što želite postići? Samo ćete tako imati svrhu i smjer u kojem želite živjeti. Stanite na kraj besciljnom lutanju.

2. SANJAJTE – Prisjetite se djetinjstva. Tada smo stalno zamišljali kakav će nam život biti kada odrastemo, tada je sve bilo moguće. Kao odrasli ponekad mislimo da je zabranjeno sanjati i da se ništa od zamišljenog ne može ostvariti.Kako biste snove pretvorili u stvarnost, na pano “smjestite” sve svoje želje i snove. Gledajući ih svaki dan, počet ćete vjerovati kako neke stvari i nisu tako neostvarive.

3. ODREDITE CILJEVE – Nakon što ste detektirali smisao i “oživjeli” snove, vrijeme je da odredite kratkoročne i dugoročne ciljeve, no nemojte biti strogi prema sebi. Ciljevi se tijekom života mijenjaju i to je sasvim normalno. Trebamo biti prilagodljivi i doći do cilja “malim koracima”.

4. NAUČITE PUSTITI STVARI – U životu nema mjesta za žaljenje. Ljudi koji stalno razmišljaju o “onome što je moglo biti”, žive u prošlosti, sputani su i nikada ne mogu ostvariti puni potencijal.Kako biste se riješili “duhova prošlosti”, isprobajte jednostavnu vježbu s balonima. Napušite balone, koliko god vam ih je potrebno, na svaki napišite jednu stvar za kojom žalite i zatim ga pustite. Kako balon nestaje prema nebu, tako se i vi opraštate s onim što je na njemu ispisano.

5. NIKADA NEMOJTE PRESTATI UČITI – “Neka vaša odluka bude zdrav život, uravnotežena prehrana, vježbanje i sigurno ćete živjeti sretnije.”Svaki put kada naučite nešto novo, širite svoje znanje, a jedino ćete na taj način steći i pravo samopouzdanje. Učenje nas čini fleksibilnijima te se lakše prilagođavamo u novim situacijama.
Učenjem postajemo kreativniji i inovativniji te ne bježimo od nepoznatog. Nikada nemojte prestati čitati, upišite dodatnu edukaciju, uložite vrijeme u savladavanje neke nove vještine, uživajte u stranim jezicima. To je pravi recept za bogatstvo.

Izvor: politika-ekspres

2,761

Leave a Reply